Naailessen

Maak de leukste kleertjes voor je kind of ontwerp een hippe rok voor jezelf.

Nu bij Monique, naailessen in kleine groepjes van maximaal vier dames. Altijd al willen weten hoe je die leuke makkelijke broek maakt voor je zoon? Of een vrolijke jurk voor je dochter? Of misschien een hippe rok voor jezelf? De nieuwe broek van je man korter maken?

Ik leer je netjes naaien op een praktische manier. Ik help je met het ontdekken van je naaimachine. Met het overnemen van een patroon uit een tijdschrift of bij het zelf tekenen van een rok. Leer kleding maken zoals jij denkt dat je het wil hebben. Leer originele kleding maken en zoek je eigen stofjes uit. Hier aanwezig zijn boeken en tijdschriften om te inspireren en gebruiken, maar je mag ook zelf een patroon uitkiezen en meenemen.

Het naaivak heb ik leren ontdekken op een oude handnaaimachine van mijn vader. Ik zat nog op de lagere school en vermaakte mijn eigen te klein geworden kleding voor mijn poppen. Later verstelde ik de gaten in de overalls van mijn broer en naaide nieuwe ritsen in de broeken van mijn vader.

Na de Mavo heb ik de creatieve opleiding MBO Mode & Kleding gevolgd aan de Kruitlaan in Groningen. Hier heb ik leren ontwerpen, patroon tekenen, materialenkennis en vooral goed leren naaien. In de loop der jaren ben ik bijgeschoold in (nieuwe) materialen en heb ik inzicht in het gebruik van kleur en vorm van kleding. Vorig seizoen heb ik een opnieuw een opleiding gevolgd in tekenen van een patroon op eigen maten, om de kennis van toen weer op te halen. Patronen veranderen onder invloed van de mode.

Geef je op en in overleg prikken we een ochtend of een middag.
De kosten zijn € 75,- voor een serie van 12 lessen.

Naailessen

Nieuw

Maak de leukste kleertjes voor je kind of ontwerp een hippe rok voor jezelf. € 75,- voor een serie van 12 lessen.